Psykoterapi i graviditeten - en mulighed.

Det er frygteligt, at have det psykisk dårligt i graviditeten. Det står i skærende kontrast til forventningen om, at graviditeten er den søde ventetid. Det gør dig måske ked af det og måske bliver du bange for, hvordan det skal gå, med at føde og skulle være mor for nogen.

​Psykoterapi i graviditeten, er en mulighed. Under graviditeten er der lettere adgang til dit indre liv, hvilket du fx mærker, når du har lettere til tårer eller vrede, end du plejer at have. Det giver dig et godt udgangspunkt for, at arbejde med dit psykiske liv.

​Det er en udbredt opfattelse, at det ikke er godt at være stresset, ked af det eller vred når man er gravid, fordi mange er bange for, at det skader barnet. Det er korrekt at nogle former for stress ikke er godt for barnet. Det er også logisk for mig at knudrede følelser, kaos i hovedet og en masse kropsligt ubehag, hverken er rart for dig eller dit barn. Den gode nyhed er, at der altid er noget at gøre ved det og at der som regel ikke skal så meget til, før der kommer ro på igen.

Hvis du før har lidt af angst, depression eller stress, er der en større risiko for, at det kan blusse op igen i graviditeten eller efter fødslen, set i forhold til kvinder der ikke har oplevet det tidligere.

Sådan forholder det sig også, hvis man tidligere i livet har været psykisk udfordret fx i forbindelse med langvarig fertilitetsbehandling, dårlig fødsel eller andre traumer, så kommer det ubearbejdede lettere op til overfladen under graviditeten og efter fødslen.

Hvis du føler dig bange, ked af det, vred, eller tankerne kredser om tidligere ubehagelige oplevelser eller det virker kaotisk og uoverskueligt, er det vigtigt at få hjælp til at få det bedre. At du er psykisk belastet, kan også vise sig fysisk, som hjertebanken, koldsved, træthed, utilpashed, mange plukkeveer eller diffuse smerter. Der er altid noget at gøre ved det og det er en god investering, her og nu - og på sigt for dig, dit barn og jeres kommende familie. ​​

Kan psykoterapi hjælpe dig?

​Det er mægtigt sårbart og desværre ofte stadig noget man ikke taler så meget om - at have det psykisk dårligt i graviditeten. Jeg ved, at det kan være følsomt for dig, at tage hul på. Jeg lytter, hjælper dig og passer godt på dig - og din baby. Jeg arbejder nænsomt med dig som gravid, med stor respekt for dine grænser og i dit tempo.


Problematikker du fx kan henvende dig med:

  • Mange bekymringer i graviditeten
  • ​Hvis du er bange for at føde eller har fødselsangst - læs mere her
  • ​Hvis du har haft en traumatisk fødsels oplevelse - læs mere her
  • ​Hvis du er bekymret for, hvordan det skal gå, at blive forælder
  • ​Hvis du er stresset, deprimeret eller angst
  • ​Hvis du har mistet et barn
  • ​Hvis du har født et sygt barn
  • Langvarig fertilitetsbehandling
  • Problemer i parforholdet

Du er velkommen til at kontakte mig

Jeg tager gerne et uforpligtende samtale eller et kort møde med dig, så du kan finde ud af om jeg er den rette til at hjælpe dig. Du kan ringe til mig på telefon 22 98 70 17 eller skrive til mig på kontakt@ninabraendgaard.dk

Adresse

​Nina Brændgaard​

Lyngby Hovedgade 96, st,

2800 Kgs Lyngby

Tlf.:22 98 70 17

E-mail: kontakt@ninabraendgaard.dk

CVR: 31908035

★★★★★​

Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 3 anmeldelser på Facebook​​